Barion Pixel

Az autizmus pszichológiája

Az autizmus spektrum zavar még napjainkban is olyannyira új diagnózisnak számít, hogy az első hivatalosan autizmussal diagnosztizált személy, Donald Gray Triplett nincs még 90 éves. Ebből kifolyólag ez mindannyiuk számára egy még sok felfedezni valót rejtő terület, melyet számtalan tévhit és homály övez.

Vajon mikor észlelheti a szülő, hogy valami nincs rendben a gyermekével? Milyen figyelemfelkeltő jelek utalhatnak erre? Milyen tévhitek övezik ezt az állapotot? Mit tud tenni a környezet, hogy segítse az érintettet? Hogyan kezelheti a család az állapotot övező stigmákat? Milyen fejlesztésben, terápiában részesülhetnek az érintettek? Ha félrediagnosztizálják, miként szokták diagnosztizálni? Mit tanulhatunk egy autizmus spektrum zavarral élőtől?

A Jog és Pszichológia előadásán Dr. Győriné Stefanik Krisztina pszichológus, egyetemi docens, autizmus-szakértőtől többek között ezekre a kérdésekre kaphatunk majd választ. Az előadás második felében lehetőség lesz tőle kérdezni is.

Kapunyitás: 18.00-kor
Kezdés: 18.30-kor

Mindenkit várunk szeretettel!
Jog és Pszichológia csapata

//Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a megvásárolt jegyek nem válthatók vissza, valamint másik időpontra, előadásra sem cserélhetők el.//

Időpont
csütörtök

2022. április 21.

18:30 20:00 Europe/Budapest
Helyszín

Ferencvárosi Művelődési Központ

Haller utca 27 1096
Magyarország
--Ferencvárosi Művelődési Központ--
Mutasd térképen
Szervező

Jog és Pszichológia

--Jog és Pszichológia--

Oszd meg