Barion Pixel

Elvárások fogságában

Jegyértékesítés lezárva.
A gyermek egyik alapvető lelki szükséglete, hogy érezze, hogy szülei elfogadják őt úgy, ahogy van. Hogyha a gyermek azonban a szülői elfogadást nem kapja meg automatikusan, akkor megpróbálja azt kivívni és megfelelésre kényszerül a vágyott elfogadás elérése érdekében. Ilyen esetben elkezd elvárásrendszerekhez idomulni, teljesítmények hajszolásába belemenni, hogy egy-egy dicsérettel, elismeréssel csillapítsa az elfogadás hiányát. Ennek hosszútávon azonban komoly böjtje lehet, és így valósulhat meg, hogy valaki akár egy életen át mások elvárásaihoz igazodva, saját érdekeit és érzéseit háttérbe szorítva, a nemet mondást nem ismerve, stresszben és szorongásban éli le életét.
De miért olyan nehéz kikerülni a megfelelés kényszer szorításából még a probléma felismerését követően is? Mit tehetünk, hogy leszámoljunk vele? És miképpen oldhatjuk a megfelelési kényszerből adódó szorongásainkat?
A Jog és Pszichológia pszichológiai előadásán Szajcz Ágnes pszichoanalitikus előadásában többek között ezekre a kérdésekre kaphatunk majd választ. Az előadás végén lehetőségetek lesz kérdezni is!

Kapunyitás: 18:00-kor
Kezdés: 18.30-kor

Mindenkit várunk sok szeretettel!
Jog és Pszichológia csapata

//Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a megvásárolt jegyek nem válthatók vissza, valamint másik időpontra, előadásra sem cserélhetők el.//

 

Időpont
hétfő

2024. április 8.

17:50 20:00 Europe/Budapest
Helyszín

K11

Király utca 11 1077
Magyarország
--K11--
Mutasd térképen
Szervező

Jog és Pszichológia

--Jog és Pszichológia--

Oszd meg