Barion Pixel
Merjen segítséget kérni!
2016. november, 27. írta
dr. Balázs Réka

Sajnos egyre többen esnek családon belüli erőszak áldozatául, azonban ezen esetek a legtöbb esetben láthatatlanok maradnak, mivel az áldozatok sokszor szégyellik, ami velük történik. Ezért az esetek túlnyomó részében nem is mernek segítséget kérni, illetve sok esetben nem is tudják, hogy kihez fordulhatnak segítségért, támogatásért.

Dr. Balázs Réka összeszedte azokat a segélyvonalakat, internetes felületeket, amelyeken az áldozatok ingyenesen kérhetnek segítséget.

NANE Egyesület

https://nane.hu/szolgaltatasok/segelyvonalaink/

Segélyvonal a bántalmazott nőknek és gyerekeknek, amely a 06-80-505-101 számon hétfő, kedd, csütörtök, péntek este 18 és 22 óra között hívható.

Segélyvonal a szexuális erőszak áldozatai és az áldozatok támogatói számára, amely a 06-40-603-006 számon pénteken 10 és 14 között hívható.

Ökumenikus Segélyszervezet

https://www.segelyszervezet.hu/veddeszre

A segélyszervezet célja, hogy segítséget nyújtson fiataloknak és szülőknek is abban, hogy minél hamarabb észrevegyék, ha valami nincs rendben a családjukban vagy a párkapcsolatukban, felismerjék a kapcsolati erőszakra utaló jeleket, és minél előbb szakszerű segítségért forduljanak.

OKIT (Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat)

https://www.bantalmazas.hu/

A telefonszolgálat, amely segítséget kíván nyújtani a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció- és emberkereskedelem áldozatainak, illetve szükség esetén gondoskodik az áldozatok elhelyezéséről.

A segélyvonal elérhető a 06-80-20-55-20 számon éjjel-nappal.

KERET Koalíció („Koalíció a szexuális Erőszak Ellen a Túlélőkért”)

https://keretkoalicio.blogspot.hu/

Segélyvonal a szexuális erőszak áldozatai részére a 06-40-630-006 számon 10 és 14 óra között hívható.

Stop-férfierőszak információs vonal

https://www.stop-ferfieroszak.hu/

Férfiaknak, akik saját életükben vagy társadalmi szinten tenni szeretnének a nők és gyermekek elleni erőszak ellen.

Az információs vonal elérhető telefonon csütörtökönként 18 és 21 óra között a 06-1-344-3802 számon.

Patent Egyesület

https://www.patent.org.hu/

Ingyenes jogsegélyszolgálat, amely létfontosságú jogi és pszichológiai információkat oszt meg az Egyesülethez forduló nőkkel.

A jogsegély elérhető telefonon szerdánként 16 és 18 óra között és csütörtökönként 10 és 12 óra közöt ta 06-70-25-25-254 számon, illetve emailen a jog@patent.org.hu címen folyamatosan.

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

https://kek-vonal.hu/index.php/hu/

A Kék Vonal munkatársai segítséget nyújtanak a bajba jutott gyermekeknek, illetve azon felnőtteknek, akik a gyermekek érdekében keresik fel az alapítványt.

A lelkisegély vonal elérhető a 116 111 számon. Az alapítvány munkatársaihoz emailen, valamint chaten is lehet fordulni: https://kek-vonal.hu/index.php/hu/interaktiv-kapcsolatok.

Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület

https://fehergyuru.eu/newsite/

Az áldozatvédő szervezet támogatást és segítséget (emberi vigasz és személyes gondoskodás a bűncselekményt követően, díjtalan jogsegélyszolgálat, díjtalan mediáció, díjtalan pszichológusi segítségnyújtás, a szorult helyzetben lévőknek indokolt esetben anyagi támogatás, segítségnyújtás a hatóságoknál történő eljárásban, más szervezetek, illetve intézmények által nyújtott támogatás közvetítése) nyújt az áldozatoknak és hozzátartozóiknak.

Az áldozatok, illetve hozzátartozóik a 06-1-472-1161, 06-1-312-2287 számokon kérhetnek segítséget.

Eszter Alapítvány Alapítvány és Ambulancia

https://eszteralapitvany.hu/

Az alapítvány munkatársainak célja, hogy a szexuális erőszak áldozatainak segítséget nyújtsanak a történtek feldolgozásához, az újrakezdéshez.

Az áldozatok segítséget kérhetnek telefonon, a 06-1-466-9872-es számon vagy emailen, a info@eszteralapitvany.hu címen.