Barion Pixel
8 tipp egy boldog párkapcsolathoz
2016. szeptember, 29. írta
Temesvári Ádám

Mindannyiunk életének egyik legfontosabb szegmense, hogy megtaláljuk párunkat, akivel megoszthatjuk mindennapjainkat, és megélhetjük az intimitást. Azonban gyakran követünk el olyan hibákat, amik idővel veszélyeztethetik az áhított kapcsolatot, és akár a végét is jelenthetik. Ezért lássunk néhány egyszerű trükköt, amivel feldobhatja szerelmi életét! Mert ki ne szeretne egy boldogabb párkapcsolatot?

Törődés

Megmutatnia a párjának, hogy törődik vele, olyan egyszerű, mint kinyitni egy ajtót vagy megfőzni az ebédet, de ezen kívül mindezt szavakba is kell öntenie! Néhány ember sosem mondja ki azt a szót, hogy „szeretlek”, ami rosszul érintheti a másikat, ezért próbálja megtalálni a módját annak, hogyan tudathatja párjával, hogy szereti. Számíthasson Önre gyakrabban, és alkalomtól függetlenül kedveskedjen neki! Ez igazán nem kerül nagy erőfeszítésbe. Ha társaságban vannak, mindig érezze egy-egy pillantásból, mozdulatból, hogy figyel rá, még akkor is, amikor nagy a nyüzsgés.


Figyelmesség

Néhányan azt hihetik, hogy ez eltúlzott gondoskodást jelent. Figyelmesek akkor vagyunk, amikor valami olyat is megteszünk, ami nekünk akár kényelmetlenséggel jár, csak azért, hogy a párunk érezze, szeretjük. Egy ilyen gesztus pedig többet mond minden szónál. Találkozáskor egy szál virág soha nem megy ki a divatból. Névnap, születésnap alkalmából pedig nincs szükség drága ajándékra, a kedvenc csokija, vagy egy reggeli üzenet egész biztosan feldobja párunk napját.

Kommunikáció

A kommunikációra való vágy és hajlandóság minden sikeres párkapcsolatban kiemelkedően fontos – minden kétséget kizáróan ez a legfontosabb. Mivel az ember számos módon képes kommunikálni, nincs mentség arra, hogy ne beszélje meg a problémáit a párjával. Ha valami bántja Önt, ne söpörje a szőnyeg alá! Az sem mindegy, mikor és hogyan beszélnek. Fontos, hogy négyszemközt legyenek, és lehetőleg olyankor kerítsen rá sort, amikor egyikkőjüknek sincs halaszthatatlan dolga. Lényeges dolgokat soha ne SMS-ben közöljön!

Kompromisszum

A kompromisszumkészség megfizethetetlen egy párkapcsolatban. Ha azt gondolja, mindennek úgy kell lennie, ahogyan Ön szeretné, akkor semmi sem lesz Önnek elég; az élet egyszerűen nem ilyen. Azzal, hogy kompromisszumra törekszik, megelőzheti a veszekedéseket, és bár lehet, így nem kap meg mindent, amit akar, de az biztosan meglesz, amire szüksége van. Biztos, hogy jó érzés, ha folyton érvényesíti az akaratát, és közben azt látja, a párja kedvetlenül teszi, amit elvár tőle? Hadd legyen időnként úgy, ahogyan ő szeretné, még akkor is, ha Önnek épp nem ez a legtökéletesebb.


Bizalom

Biztosnak kell lennünk abban, hogy a párkapcsolatunk jól működik, és, hogy a párunk szeret bennünket; ez belénk van kódolva. A máshoz való tartozás érzése nélkül Ön nem tud fejlődni és szárnyalni, a vágyai pedig mindig elérhetetlenek maradnak. Méltatlan dolog veszélyeztetni a kapcsolatát egy összezörrenés miatt. Ehelyett inkább bízzon az Önök közt lévő kötelékben, és ismerje fel, hogy lehet más véleménye anélkül is, hogy ellenszenvesen viselkedne. És vigyázzon: a párja bizalmát csak egyszer játszhatod el.

Jólét

Sokkal könnyebben érezheti magát kellemetlenül a párja Ön miatt, mint az gondolná, melyet sokszor nem is szándékosan tesz. Ha egy kicsit ingerült, és nem tud rajta uralkodni, az vissza fog köszönni az Ön hangszínében, a viselkedésében, a tetteiben, ami miatt a szerelme kellemetlenül érezheti magát. Fejezzék be egymás büntetését, és inkább szeressék a másikat! Tegyenek meg mindent, amit csak tudnak, hogy kiegyensúlyozott életük legyen. Az idő túl értékes ahhoz, hogy rosszkedvre fecséreljék, csak azért, mert a másik épp mérges Önre. Különösképpen, ha nem is egymásra mérgesek, csupán a napi stressz csapódik le éppen az együtt töltött idő alatt. Érdemes valami könnyed lazítással útjára bocsátani a rossz hangulatot, még mielőtt az végképp tönkre teszi a nap hátralévő részét.

Becsben tartás

A becsben tartás érzése – hogy Ön a legfontosabb ember a társa életében – idővel erősíti az Önök közt lévő köteléket, mert értékelik és elfogadják egymást. A tudat, hogy a párjának Ön mindennél többet jelent, mérhetetlen erővel szolgálhat. És persze fordítva is igaz: számára is boldogító érzés megtapasztalni, hogy azon túl, hogy mindig számíthat Önre, a puszta jelenléte is örömmel tölti el Önt.

Buzdítás

Mikor épp nehéz időszakban vagyunk, egy ösztönző személy bármilyen problémával segíthet megbirkózni, hogy aztán újra talpra állhassunk. Az élet könnyebb, ha a párja azt mondja, Ön elérheti a céljait. A nehéz helyzetekben elég, ha felidézi az arcát, a hangját, és máris erőt ad. Ha arra gondol, mennyire fog örülni, amikor elmeséli majd neki, hogyan sikerült felülkerekedni a nehéz pillanatokban, már érzi is az energiát, ami a megoldás felé visz.